Kamsteg

Skriv en kommentar

20. september 2018 af mfaerch

Jeg har meget længe villet lave det her opslag, men det er ikke blevet til så meget. Nu hedder det endelig barsel for mit vedkomende og dermed tid til alle de ting, som man ellers ikke lige får ordnet. Sagen er den, at jeg i min opskriftsmappe har en håndskrevet note efter en telefonsamtale med min mor for i hvert fald 7 år siden. På den står der noteret grader og tid -og intet andet. Så mon ikke det er tid til, at få en fuld opskrift kørt digitalt ind?

Det skal du bruge:

  • Kamsteg
  • Laurbærblade 9 stk
  • Grøntsagsbouillon
  • Groft salt
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Start med at opvarme ovnen til 250 grader. Rids stegen, hvis den ikke allerede er skåret og krydr let med salt og peber. Placer steget i et ovnfast fad med sværen nedad. Hæld nu bouillon ned i fadet, så sværen lige nøjagtigt er dækket. Placer nederst i ovnen og lad den stege i 20 minutter.

Efter de 20 minutter er gået tages stegen ud og vendes med sværen opad. Tilsæt nu rigelige mængder groft salt og gnid det ned mellem sværen. Placer nu laurbærblade mellem sværene – klip til, så de ikke stikker for langt op og derved bliver brændte i den varme ovn. Jeg sætter dem med ca 5 cm imellem. Sæt stegen tilbage i den 250 grader varme ovn og lad den stege i 30 min.

Efter 30 minutter er gået sættes temperaturen ned til 175 grader. I samme stund lægger jeg et par af laurbærbladene ned i bouillonen, så de kan koge med og give smag til saucen. Stegen får lov at stå til den når en kernetemperatur på 73 grader (temperaturen vil nå de 75 grader under grill til slut). Stegetiden afhænger naturligvis af størrelse, men typisk tager det hos os ca 75 min.

Når temperaturen er nået, hældes væsken fra til brun sauce og jeg sætter ovnen på grill-funktion ved max temperatur. Er stegen skæv vil du ikke opnå sprød svær overalt. Derfor lægger jeg sølvpapir under stegen for at udligne højdeforskellen. Nu skal der holdes øje med stegen, så du ikke brænder sværen af. Typisk tager det blot et par minutter.

Afslutningsvis laves saucen færdig med jævning og farve.

Serveres på klassisk julemanér med kogte kartofler, rødkålssalat og hvad der ellers hører til.

 

 

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

BODY & BALANCE

PERSONLIG TRÆNING OG UNDERVISNING VED METTE FÆRCH LUNDE

Yoga i det fri, non-profit

Yoga i det fri i Aarhus - yoga for alle

yogadaysaarhus.wordpress.com/

Yoga Festival i smilets by

Isabella Thordsen

Opskrifter til enhver lejlighed

Brokblog.dk

Opskrifter til enhver lejlighed

CECILIE LIND

Opskrifter til enhver lejlighed

Opskrifter til enhver lejlighed

CookieCrumble

Opskrifter til enhver lejlighed

Den kreative side

Kreativ blog og galleri

køkkenfryd

AnnePandes kokkerier

%d bloggers like this: