Torsk med brunet soyasmør, bacon og ærtepuré

Skriv en kommentar

25. februar 2021 af mfaerch

Denne opskrift er inspireret af en af de skønne retter, som blev serveret til Steffens og mit bryllup i 2013. Jeg har af en eller anden grund først fået kastet mig ud i, at lave retten i slutningen af 2020. Resultatet blev intet mindre end fantastisk og har høstet en hel del “mmmmh”.

Bestemt en ret, som du sagtens kan servere for dine gæster.

Til 4 personer

Det skal du bruge

 • 800 g torskeloins
 • 150 g bacon
 • 4 spsk fedtegrever
 • 1 dl fløde
 • 1 dl hvidvin
 • et squeeze citron
 • olivenolie
 • salt og citronpeber

Ærtemos:

 • 400 g ærter – optøede -ikke kogte
 • 1/2 fed presset hvidløg
 • 1/2 dl fløde

Soyasmør

 • 60 g smør
 • 3 spsk soyasauce

Garnish

 • friske ærteskud

Sådan gør du

Start med at blende ærter, fløde og hvidløg til den ønskede struktur. Jeg kan godt lide, at den ikke er som babymos, men det er jo en smagssag. Stil herefter puréen/mosen på køl indtil du skal til at anrette.

Bacon steges på en varm pande. Efter stegning dryppes bacon af på et stykke køkkenrulle, så fedtet ikke sætter sig. Stil til side til du er klar til at anrette.

Fisken skæres i 4 stykker. Duppes af med et stykke køkkenrulle og saltes og pebres på begge sider før du klargør panden. Opvarm lidt oliven på en stor pande og steg fisken i ca et minut, så fisken får let skorpe. (OBS her skal du også i gang med soyasmøret -læs nedenfor). Reguler varmen ned og tilsæt fløde, citron samt hvidvin og lad retten småsimre et par minutter. Herefter vendes fisken meget forsigtigt og steges færdig på den anden side. Stegetiden afhænger af hvor stort/højt et stykke fisk du har med at gøre.

Så snart fisken er på panden smeltes smøret i en lille gryde ved jævn varme i ca 3 minutter. Skru ned til svag varme og lad det langsomt blive gyldentbrunt og det dufter brunt uden at branke. Skrab forsigtigt, af og til, bunden af gryden med en træspatel, så tørstoffet ikke brænder fast. Når det nærmer sig at smørret er ved at være færdigt, skal du være opmærksom, så det ikke får for meget. Tag gryden af varmen og rør soja i det smeltede smør.

Så er du klar til at anrette. Placer ærteskud på en tallerken – igen efter smag hvor meget du synes hører sig til. Ovenpå ærteskud fordeler du ærtepuré/mos. På puréen anrettes fisken forsigtigt og overhældes med brunet soyasmør. Retten toppes med knust bacon og fedtegrever. Server fisken med et godt stykke brød.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

BODY & BALANCE

PERSONLIG TRÆNING OG UNDERVISNING VED METTE FÆRCH LUNDE

Yoga i det fri, non-profit

Yoga i det fri i Aarhus - yoga for alle

yogadaysaarhus.wordpress.com/

Yoga Festival i smilets by

Isabella Thordsen

Opskrifter til enhver lejlighed

Brokblog.dk

Opskrifter til enhver lejlighed

CECILIE LIND

Opskrifter til enhver lejlighed

Opskrifter til enhver lejlighed

CookieCrumble

Opskrifter til enhver lejlighed

Den kreative side

Kreativ blog og galleri

køkkenfryd

AnnePandes kokkerier

%d bloggers like this: