Pulled Pork

Skriv en kommentar

24. juli 2012 af mfaerch

pulled pork Det skal du bruge:

  • 1,5 kg nakkefilet
  • 4 spsk. æblecidereddike
  • 4 spsk. æblejuice
  • 2 tsk. salt
  • 1 1/2 tsk. peber peber
  • 2-3 tsk. bøfkrydderi (fx. Tigers “bøfkrydderi” eller “Kød og grill” fra Knorr)
  • 2-3 tsk. paprika
  • 2-3 tsk. chilipulver
  • 2-3 tsk. spidskommen

Sådan gør du: Start med at morde alle krydderierne og masser krydderierne ind i kødet. Pak stegen ind i folie og lad den trække i køleskabet natten over. Opvarm en mængde langtidsvirkende kul, der svarer til en halvfyldt grillstarter. Kullene fyldes i grille, så de ligger omkring stegen, så den får indirekte varme. Fyld en alubakke med vand og sæt den under det sted, hvor stegen skal være. Start grillen ca. 8  timer inden spisetid (gerne op til 12 timer) og kom stegen på grillen. Sørg for at holde temperaturen omkring 110 grader mens stegen hygger sig på grillen. Tilsæt evt. flere kul undervejs og fyld vand på alubakken undervejs. Stegen er færdig når den når en kernetemperatur på 90 grader. Tag dig ikke af, at stegen undervejs udadtil ser forkullet ud. -Stegen må gerne have stegeskorpe/stegebark. Det er det møre kød indeni, vi er interesserede i. Tag stegen af grillen og lad den hvile i ca. 3o min inden den serveres på et skærebræt. Stegen trækkes herefter i strimler ved at trække i kødet med en gaffel. Overhæld kødet med æblecidereddike og æblejuice for at tilføje lidt syre. Evt. kan kødet også overhældes med hjemmelavet grillsauce. Nyd kødet som du ville gøre med en almindelig grillet bøf, i en tortilla eller taco, eller nyd kødet i en burger i stedet for den almindelig hakkedreng -tilsæt evt. hjemmelavet coleslaw (http://denkreative.wordpress.com/2012/03/31/coleslaw-med-et-twist/) i stedet for den sædvanlige salat. Ligeledes gør kødet sig også super godt i en hjemmelavet pastasalat. God fornøjelse

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

BODY & BALANCE

PERSONLIG TRÆNING OG UNDERVISNING VED METTE FÆRCH LUNDE

Yoga i det fri, non-profit

Yoga i det fri i Aarhus - yoga for alle

yogadaysaarhus.wordpress.com/

Yoga Festival i smilets by

Isabella Thordsen

Opskrifter til enhver lejlighed

Brokblog.dk

Opskrifter til enhver lejlighed

CECILIE LIND

Opskrifter til enhver lejlighed

Opskrifter til enhver lejlighed

CookieCrumble

Opskrifter til enhver lejlighed

Den kreative side

Kreativ blog og galleri

køkkenfryd

AnnePandes kokkerier

%d bloggers like this: