Pommes Anna

Skriv en kommentar

2. juni 2012 af mfaerch

Skal du lave en lækker middag og tænker du at de sædvanlige bagekartofler er for kedelige, så kan jeg klart anbefale dig at prøve pommes Anna i stedet. Det tager lidt tid, men det er det hele værd. Kartoflerne smager himmelsk og er en fryd for øjet.

039

Det skal du bruge:

  • 100 smør
  • 1 kg bagekartofler
  • 1 stort finthakket løg
  • frisktrevet muskatnød
  • salt og peber

Sådan gør du: Skær kartoflerne i ultratynde (ca. 1mm) skiver -dette gøres lettest på et mandolinjern eller på en pålægsmaskine. Herefter smeltes smørret i en gryde og løget blancheres. Herefter tilsættes salt, peber og frisk muskatnød.

Kartoflerne lægges herefter i en skål og smørblandingen hældes over. Sørg for at alle kartofler får smør på sig. Fordel herefter kartofler og løg i en rugbrødsform eller andet højt fad, hvor der samtidigt er plads til, at sætte en anden beholder oveni, når kartoflerne senere skal i pres.Kartoflerne placeres så de lige akkurat overlapper hinanden. Fortsæt til alle kartofler er fordelt i formen. Dernæst sættes kartoflerne i pres ved at sætte en anden skål oveni fadet. Jeg brugte her en anden rugbrødsform med småsten i.

Kartoflerne bages i ovnen ved 175 grader i ca. 45 min med den anden form oveni. Herefter tages den øverste form af og kartoflerne bages yderligere 45 min, og bliver her brunet i toppen. Lad kartoflerne køle let af og stil dem i køleskabet natten over.

Skær kartoflerne i den ønskede form og varm dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.

– God fornøjelse –

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

BODY & BALANCE

PERSONLIG TRÆNING OG UNDERVISNING VED METTE FÆRCH LUNDE

Yoga i det fri, non-profit

Yoga i det fri i Aarhus - yoga for alle

yogadaysaarhus.wordpress.com/

Yoga Festival i smilets by

Isabella Thordsen

Opskrifter til enhver lejlighed

Brokblog.dk

Opskrifter til enhver lejlighed

CECILIE LIND

Opskrifter til enhver lejlighed

Opskrifter til enhver lejlighed

CookieCrumble

Opskrifter til enhver lejlighed

Den kreative side

Kreativ blog og galleri

køkkenfryd

AnnePandes kokkerier

%d bloggers like this: