Gulerodsbrud

Skriv en kommentar

27. december 2013 af mfaerch

Gulerodsbrud

Gulerodsbrud

Aaaah, så blev der ophold i de mange julebesøg og dermed blev der også lige tid til et lille indlæg på bloggen. Denne gang blev det tid til at dele en helt igennem genial opskrift…det betyder nok desværre at din lokale bager får færre penge i kassen, da jeg vil påstå, at disse gulerodsbrud er bedre end dem, som du køber hos bageren.

Det skal du bruge:

  • 50 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 200 g sigtemel -eller hvid hvede
  • 800 g hvedemel
  • 100 g rørsukker
  • 15 g havsalt
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 175 g solsikkekerner
  • 4 revne gulerødder
Sådan gør du: Hæld det lunkne vand i en skål og rør gæren ud. Tilsæt mel, sukker og salt og ælt det sammen. Ælt herefter det bløde smør ind i dejen og fortsæt æltningen ca. 5-10 minutter. Det giver en god og smidig dej. Lad dejen hæve i 1 time. Lav en fordybning i midten af dejen, slå æggene ud i fordybningen og pisk dem let sammen med en gaffel. Tilsæt solsikkekerner og de revne gulerødder og fold dejen sammen til en stor bolle og pres gulerødder, æg og kerner ind i dejen -fx med en tommelfinger. Bemærk, at dejen ikke skal være jævn! Når dejen er nogenlunde bakset sammen (den skal stadig være klistret), deles den i 10-15 boller eller “klatter” om man vil, som forsigtigt lægges på et en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve endnu 1 time og bag dem herefter ved 220 grader i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl gulerodsbrudene på en bagerist. Nyd dem lune med smør på….mmmmmh! Gulerodsbrudene egner sig til frysning, men de er klart bedst, når de lige er kommet ud af ovnen.
Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

BODY & BALANCE

PERSONLIG TRÆNING OG UNDERVISNING VED METTE FÆRCH LUNDE

Yoga i det fri, non-profit

Yoga i det fri i Aarhus - yoga for alle

yogadaysaarhus.wordpress.com/

Yoga Festival i smilets by

Isabella Thordsen

Opskrifter til enhver lejlighed

Brokblog.dk

Opskrifter til enhver lejlighed

CECILIE LIND

Opskrifter til enhver lejlighed

Opskrifter til enhver lejlighed

CookieCrumble

Opskrifter til enhver lejlighed

Den kreative side

Kreativ blog og galleri

køkkenfryd

AnnePandes kokkerier

%d bloggers like this: