Perfect roast

Skriv en kommentar

7. september 2014 af mfaerch

Her får du et indlæg som har været meeeeeget længe undervejs. Stegen her fik vi helt tilbage i februar da vi var på tur med madklubben. Her var det Freja og Kasper som stod for at tilberede stegen og jeg siger dig, at jeg ALDRIG i mit liv har fået noget, der kommer i nærheden af dette. Stegen havde perfekt stegskorpe og var så lækker rosa hele vejen igennem. Er det ikke fantastisk? Stef og jeg har efterfølgende prøvet at gøre kunsten efter med succes, så dette stegetip skal bare gives videre…mere rødt kød til folket og aldrig mere overstegt kød! Bemærk, dog at dette kræver god tid og forberedelse i køkkenet.

perfect roastDet skal du bruge:

  • Oksesteg fx filet, mørbrad eller coulotte
  • salt
  • peber
  • Krydderiblanding
  • Smør til stegning

Sådan gør du: 

Tag kødet ud af køleskabet i god tid , så det har stuetemperatur når det skal steges. Gnid salt, peber og krydderierne godt ind i kødet. Brun herefter kødet i smør på en glohed pande. Stegen skal kun ligge på panden kortvarigt, da dette blot gøres for at få en flot stegeskorpe og “lukke” stegen. Stil din ovn til 80 grader og sæt stegen ind. Lad temperaturen være på de 80 grader den første time og hold øje med at kernetemperaturen ikke kommer over de 60 grader. Derefter skrues varmen ned til 60 grader. Lad stegen stå i ovnen yderligere 3 timer.

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

BODY & BALANCE

PERSONLIG TRÆNING OG UNDERVISNING VED METTE FÆRCH LUNDE

Yoga i det fri, non-profit

Yoga i det fri i Aarhus - yoga for alle

yogadaysaarhus.wordpress.com/

Yoga Festival i smilets by

Isabella Thordsen

Opskrifter til enhver lejlighed

Brokblog.dk

Opskrifter til enhver lejlighed

CECILIE LIND

Opskrifter til enhver lejlighed

Opskrifter til enhver lejlighed

CookieCrumble

Opskrifter til enhver lejlighed

Den kreative side

Kreativ blog og galleri

køkkenfryd

AnnePandes kokkerier

%d bloggers like this: