Kammuslinger med citron og bacon

Skriv en kommentar

31. januar 2016 af mfaerch

Efter at have kørt FULDT program hele januar (alm. arbejde, hold, Education og skole), trængte jeg virkelig til at holde årets første rigtige weekend. Den blev tilbragt i sommerhus med min skønne mand. Derfor var der også tid til at lave hjemmebag lørdag morgen og til at eksperimentere i køkkenet om aftenen.

Til forret fik vi således kammuslinger med citron og bacon. Hovedretten bestod af steaks, ovnbagte kartofler, friske bønner vendt i trøffelolie og persille, bagte tomater og squashskiver. Opskriften på kammuslinger får du her.

Det skal du bruge:

  • 240 g friske kammuslinger
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk hvidvin
  • 1 stor håndfuld persille
  • 4 skiver bacon
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk smør
  • salt og peber

Sådan gør du:

Start med hakke bacon i mindre stykker og steg det sprødt på en pande. Afbryd efterfølgende på et stykke køkkenrulle.

Dup kammuslingerne tørre med et stykke køkkenrulle. Krydr dem så let med salt og peber. Opvarm 2 spsk god olivenolie på en pande. Først når panden er godt varm tilsættes kammuslinger (min pande var ikke helt varm nok og derfor mangler mine muslinger lidt kulør). Steg muslingerne i ca 1 min på hver side. Jeg plejer at ligge dem i en cirkel på panden, så jeg ved hvor “start” og “slut” er, så jeg kan få vendt dem i rigtig rækkefølge og de dermed får samme konsistens. Tag muslingerne af panden og sæt til hvile mens du forbereder saucen.

Hæld hvidvin og citronsaft -og evt overskydende saft fra muslingerne ud på panden og rør. Tag panden af varmen og tilsæt smør mens du rører i saucen. Tilsæt til sidst bacon, persille og kammuslinger og vend ingredienserne i saucen inden du portionsanretter. Server evt retten med et lækkert stykke brød med sej krumme. Tro mig…du vil have noget til at opsamle den overskydende sauce med 😉

Vinanbefaling: Vi fik en super lækker Kuentz-Bas Gewurztraminer Grand Cru 2008 til retten, som vi i sommers bragte hjem fra Alsace. Den kan selvfølgelig også købes herhjemme hos Vinoble. Vinen komplimenterer sødmen i kammuslinger super godt.

GOD FORNØJELSE 😀

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

BODY & BALANCE

PERSONLIG TRÆNING OG UNDERVISNING VED METTE FÆRCH LUNDE

Yoga i det fri, non-profit

Yoga i det fri i Aarhus - yoga for alle

yogadaysaarhus.wordpress.com/

Yoga Festival i smilets by

Isabella Thordsen

Opskrifter til enhver lejlighed

Brokblog.dk

Opskrifter til enhver lejlighed

CECILIE LIND

Opskrifter til enhver lejlighed

Opskrifter til enhver lejlighed

CookieCrumble

Opskrifter til enhver lejlighed

Den kreative side

Kreativ blog og galleri

køkkenfryd

AnnePandes kokkerier

%d bloggers like this: