Karameller

Skriv en kommentar

3. januar 2017 af mfaerch

Så er vi kommet på den anden side af julen og det er tid til sundhedsvanviddet. Dog er jeg jo stadig af den overbevisning, at der skal være balance i tingene. Når der ydes, så må der altså også godt nydes -og hey, hvor fanden er det sjove i livet, hvis man nægter sig selv alt det, der smager godt? -Let’s face it -sukker og kulhydrater er sgu da et festligt bekendskab.

I juledagene har jeg således lavet karameller, som blev udryddet -i løbet af 3 dage vel og mærke. Derfor tænkte jeg efter jul, at jeg ligeså godt kunne udnytte at fløde mv altid er super billigt omkring jul og lave en ordentlig omgang karameller. (Yes, vi har et slikskab -og der er altid noget i det). Det blev til lidt eksperimenter med forskellige smage; alm flødekaramel, saltkaramel og lakridskaramel. Nu kan jeg så ikke helt bestemme mig for, hvilken der er min favorit 😉

Prøv dig frem og find din favorit.

Opskriften nedenfor gav for mig en portion på omkring 100 karameller. Dette afhænger jo selvfølgelig af hvilken strørrelse du skærer dem ud i 😉

dsc_0327

Det skal du bruge:

  • 500 g sukker
  • 2 dl vand
  • 4 spsk eddike
  • ½ tsk natron
  • ½ liter piskefløde (yes, den “slemme” på 38%)

*til lakridskaramel tilsættes 2-3 spsk lakridspulver

**til saltkarameller tilsættes 4 tsk flagesalt

 

Sådan gør du:

Start med at bringe eddike, vand  og sukker i kog i en stor tykbundet gryde. Blandingen koges ved svag varme og under omrøring i ca. 15 min., til den er svagt gul. Herefter tages gryden af varmen og natron røres i. Det vil nu begynde at boble lidt hvidt skum.

Pisk fløden i lidt efter lidt og bring blandingen i kog endnu en gang. Nu skal massen boble/skumme godt op. Lad den koge ved middel varme og under omrøring i 20-30 min til en kernetemperatur på 115-120 grader (sej karamel). Lader du massen blive varmere, så vil du få en mere daim-agtig konsistens.

Har du ikke et termometer kan du lave en test ved at dryppe karamellen i et glas koldt vand og således tjekke konsistensen. Den skal gerne være sej/let hård efter 10 sekunder. Når den ønskede konsistens er nået, tilsættes evt lakridspulver eller salt -eller du kan køre den klassiske og undlade at tilsætte yderligere.

Hæld den varme karamelmasse i et bagepapirsbeklædt fad og lad det køle i ca 15 minutter. Massen skal have sat sig lidt inden du kan skære i mundrette stykker. Dog skal du ikke vente for længe, da massen stadig skal være lun når den skæres.

Pak til sidst dine karameller ind i folie eller som jeg har gjort i små stykker bagepapir. Opbevares i lufttæt boks i køleskabet.

 

 

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

BODY & BALANCE

PERSONLIG TRÆNING OG UNDERVISNING VED METTE FÆRCH LUNDE

Yoga i det fri, non-profit

Yoga i det fri i Aarhus - yoga for alle

yogadaysaarhus.wordpress.com/

Yoga Festival i smilets by

Isabella Thordsen

Opskrifter til enhver lejlighed

Brokblog.dk

Opskrifter til enhver lejlighed

CECILIE LIND

Opskrifter til enhver lejlighed

Opskrifter til enhver lejlighed

CookieCrumble

Opskrifter til enhver lejlighed

Den kreative side

Kreativ blog og galleri

køkkenfryd

AnnePandes kokkerier

%d bloggers like this: