Kransekage

1

5. januar 2014 af mfaerch

Her kommer nytårsopdatering nummer to. Efter en skøn middag nærmede klokken sig 12 og den stod på kransekage. Jeg gav kagen et lille twist ved at blande pebermyntearoma i glasuren og lakridspulver i den mørke chokolade…og det kan klart anbefales. Pynten bestod af stjernekastere og spiselige sommerfugle. Herudover var tårnet omringet af små kransekagetoppe med chai-ganache.
Nytår 1013 143

Det skal du bruge (kransekage):

  • 250 g bagemarcipan (fx. den blå fra Odense)
  • 1 past. æggehvider
  • 100 g sukker
  • (pynt fx. glimmer eller spiselige sommerfugle)

Det skal du bruge (glasur):

  • 100 g flormelis
  • 1/2 past. æggehvide
  • pebermyntearoma -efter smag (jeg brugte ca 1 spsk)

Lakridschokolade:

  • 35 g mørk chokolade (50% eller derover)
  • lakridspulver (fx fra Bülow)

Sådan gør du:

Piske æggehvider og sukker i en skål og smuldr marcipanen i lidt ad gangen mens røres. Rør indtil du har en ensartet masse. Rul dejen til stænger af ca. en tommelfingers tykkelse. Dette gøres nemmest og med mindst svineri, ved at lægge dejen på et stykke vita wrap og rulle dejen deri. Skær herefter dejen i stænger på henholdsvis 10 cm, 12 cm, 14 cm osv optil ca.  30 cm. Herefter laves en lille kugle af det der måtte være tilbage. Denne skal udgøre kransekagens top.

Form stængerne til ringe og placer dem på en bageplade og klem ringene en anselse i toppen, så det bliver en smule trekantede. Bag den i ovnen ved 210 grader i 10-15 min afhængigt af ovnen. Kagerne skal være let brunede uden at blive hårde i midten.  Afkøl kagerne på en bagerist og læg dem i fryseren et døgns tid. Nedfrysningen skal gøres for at give kagen dens svampede midte.

Når du har tøet kagen op er du klar til at dekorere og sammensætte kagen.

Glasur: Rør flormelis, æggehvide og pebermyntearoma sammen til en ensartet masse. Fyld herefter glasuren på en sprøjtepose eller plastikpose, og klip et hul. Sprøjt glasuren ud over kransekageringene og lad dem hvile til glasuren er helt stivnet.

Lakridschokolade: Smelt chokoladen over et vandbad og smag til med lakridspulver. Jeg brugte lidt over en spsk. Smør herefter chokoladen på undersiden af ringene efterhånden som kagen stables. Chokoladen fungerer på den måde som lim. Pynt til sidst med sommerfugle eller andet pynt. Placer kagen et køligt sted inden servering.

Advertisement

One thought on “Kransekage

  1. […] af forretten og kransekagen, så der kommer en opskrift ind på bloggen inden længe på forretten. Kransekageopskriften er her i […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

BODY & BALANCE

PERSONLIG TRÆNING OG UNDERVISNING VED METTE FÆRCH LUNDE

Yoga i det fri, non-profit

Yoga i det fri i Aarhus - yoga for alle

yogadaysaarhus.wordpress.com/

Yoga Festival i smilets by

Isabella Thordsen

Opskrifter til enhver lejlighed

Brokblog.dk

Opskrifter til enhver lejlighed

CECILIE LIND

Opskrifter til enhver lejlighed

Opskrifter til enhver lejlighed

CookieCrumble

Opskrifter til enhver lejlighed

Den kreative side

Kreativ blog og galleri

køkkenfryd

AnnePandes kokkerier

%d bloggers like this: